11-04-06

Search beïnvloedt offline aankoopgedrag

Search blijkt heel belangrijk te zijn inzake het beïnvloeden van het aankoopgedrag bij offline aankopen.  Dit blijkt uit een studie uitgevoerd door  Google.  Hierbij onderzochten ze de impact van websearch op aankopen verricht tijdens de kerstvakantie van de consumenten (november en december 2005).  Via 24 verschillende zoekmachines namen 83 miljoen Amerikanen deel aan het onderzoek. In totaal gaven ze meer dan 552 miljoen zoekopdrachten in.  Het ging om een vergelijking tussen elf verschillende productcategoriën.

De studie bevestigt de belangrijke rol van search in het beïnvloeden van het aankoopgedrag van de consument zowel online als offline.  25% van de zoekers kocht een item dat onmiddellijk verband hield met hun zoekopdracht, van deze kopers deed 37% de aankoop online en maar liefst 63% deed dit offline.

De offline-aankopen zijn het grootst in de categoriën zoals consumer electronics, speelgoed/hobbies, video games/consoles en muziek/film/video's. 

Meer dan 80% van de 'vakantiezoekers' ziet search als het meest effectieve middel bij het zoeken naar geschenken en het nemen van de aankoopbeslissing. 

Meer resultaten vindt u hier.

10:53 Gepost door | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Zabadoo Living & Giving Nieuwe webwinkel vol originele geschenken en stijlvolle interieur accessoires. WWW.ZABADOO.BE

Gepost door: wv | 30-07-07

Shoppen in Stijl Bij Shoppen in Stijl gaat vast en zeker een wereld voor u open, een bron van creatieve ideeen : geschenken, accessoires, interieurartikelen, design en gadgets. Eigentijds en tegelijk tijdloos. Dat klasse en kwaliteit niet duur hoeft te zijn, bewijst Shoppen in Stijl met een uitgebreid gamma voor ieders smaak en ieders budget.

Shoppen in Stijl gaat voor u steeds op zoek naar vernieuwende, stijlvolle en kwalitatieve producten. Shoppen in Stijl wil voor u een ernstige en betrouwbare partner zijn met sterke nadruk op klantenservice. Wij kiezen dus blijvend voor stijlvolle, originele producten met een optimale prijs / kwaliteit verhouding.

Gepost door: Dejonckheere Hans | 14-11-07

toffe webwinkel voor badproducten en ze ruiken zalige

Gepost door: zotte | 30-05-08

De commentaren zijn gesloten.